onsdag den 23. april 2008

Korte SMS -tekstbeskeder skaber nærvær

"Korte tekstbeskeder på mobiltelefonen fungerer som en betydningsfuld kommunikationsform i en globaliseret verden, fordi de på en særlig, ukompliceret måde kan skabe en følelse af nærvær trods fravær". Sådan udtrykker Birgitte Raben i sin artikel skrevet i Politiken den 12/11 2005.
Man kan igennem sms-beskeder holde kontakten med familie/venner m.fl., uanset hvor i verden man befinder sig. Med andre ord kan man bygge en symbolsk nærværsbro mellem kontinenter og landegrænser, som Peter B. White og Naomi Rosh White udtrykker det.
I det første halvår i 2005 havde 96 ud af 100 danskere et abonnement, og i samme periode er der sendt 3,951 milliarder SMS'er. Der bliver sendt flere sms'er af danskerne end der bliver foretaget udgående opkald.
Sms-beskederne er med til at skabe en umiddelbar nærhed til dem man holder af, og da det er en let tilgængelig service, vinder den større indpas i danskernes dagligdag, hvad end man sidder på arbejdspladsen, i skolen, i bussen eller på den anden side af jorden, kan man altid sende en sms, og derigennem skabe nærvær.

Ingen kommentarer: